Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

miercuri, 15 decembrie 2010

Leg warmers

Saptamana trecuta i-am facut fetitei mele si 'leg warmers' (jambiere). Sunt mult mai utile la schimbatul scutecelor:)daca vreti va invat si pe voi cum sa va faceti!
Hahaha! Aici nu venise comanda de capse inca si scutecelul ii era prea mare, pentru ca nu am putut sa i-l reglez pe marimea ei!

duminică, 12 decembrie 2010




Am promis ca revin cu poze noi, cu scutecelele pe care le-am facut saptamana trecuta.Mai am cateva, la care lucrez acum, dar curand am sa postez noi pozici! asa ca spor la scuteceala!...Si sper sa va placa!

sâmbătă, 4 decembrie 2010

primul scutecel din panza facut de mine



Am promis ca revin cu poze! Iata primul scutecel de panza facut de mine! Are pe partea interiora bumbac 100% foarte absorbant si placut la atingere, in exterior bumbac 100%  imprimat, iar intre cele 2 este un strat impermeabil dar care lasa pielea sa respire, si inca un insert "ascuns" din 4 straturi de bumbac. Mai are in interior un insert detasabil,din 4 straturi de bumbac. Sper sa va placa.

vineri, 3 decembrie 2010

Lara, fetita mea in scutece refolosibile din bumbac

         Si eu am inceput ca voi, cu clasicii "pampersi", insa intr-o zi mi-am pus problema...oare mie mi-ar placea sa stau aproximativ 2 ani in acest scutec de plastic, ce nu respira deloc? Si am inceput sa ma documentez. Am aflat apoi de gelul miraculos, de faptul ca sunt albite cu clor, au si parfum, in plus costa foarte mult!...si am gasit solutia: scutecele refolosibile. Bineinteles ca am cautat cel mai bun pret, si am fost dezamagita sa vad ca sunt destul de scumpe in Romania. Am cumparat totusi cateva de proba, dintre cele mai "ieftinute", si am fost incantata! Pielea bebelusei arata cu totul diferit...si sunt asa de dragute....
         Am tot navigat pe net, si cunosc cam toti importatorii de scutece de pe la noi, insa eu am gasit pentru mine o solutie: SA-MI FAC SINGURA SCUTECELE! Si azi l-am si facut  pe primul! M-am documentat bine ce materiale imi trebuie, am fost la depozitul de textile, mi-am croit tipar, si l-am facut! Arata asa de dragut! maine revin cu o poza. Daca va intereseaza si pe voi, eu o sa mai cos cateva pentru ca mai am material. Scrieti-mi pe scutecele@yahoo.com sau pe mess (id : scutecele)
       Ma mai intereseaza si sa cumpar din strainatate scutece ,dar ca sa iesim la pret bun, trebuie sa luam multe. Daca sunteti interesate, scrieti-mi si cu cat vrem mai multe cu atat sunt mai ieftine.

joi, 2 decembrie 2010

De ce am ales scutecele refolosibile in locul celor de unica folosinta?


  1. Sunt mult mai sanatoase pentru copil
 Materialul ce intra in contact cu pielea este natural (bumbac, canepa, bambus, etc), lasa pielea sa respire evitand iritatiile, nu contine gel (polyacrylate, ce poate provoca astm, iritatii si alergii) parfum , si nu este inalbit cu clor (proces ce genereaza dioxina, care poate declansa un risc cancerigen la copil).

  1. Sunt mai economice
Daca facem un calcul rapid, socotind cate scutece de unica folosinta consuma bebelusul in cei aproximativ 2 – 2.5 ani pana invata sa faca la olita, si comparand cu cele 15-20 scutece refolosibile de care avem nevoie, si pe care le putem folosi si la urmatorii copii, ne dam seama de diferenta.

  1. Sunt ecologice
Un bebelus produce in cei aproximativ 2 ani in care poarta scutece mai mult de doua tone de gunoi, care necesita peste 300 de ani sa se degradeze. Cu scutecele refolosibile poti spune ca bebelusul tau este eco.

  1. Copilul va invata sa mearga mai repde la olita
In scutecele cu gel bebelususl nu simte deloc umezeala, deci nu este constient cand trebuie schimbat. Cu scutecele refolosibile, copiii cunosc senzatia si vor invata mai repede sa faca la olita.

  1. Sunt mult mai dragute
Au diferite imprimeuri in culori vesele, iar senzatia atingerii lor e mult mai placuta decat cea a foliei de plastic. Ele pot fi folosite si in locul chilotului obisnuit pentru copiii in curs de invatare cu olita.