Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

joi, 31 ianuarie 2013

Scutece de muselina

Scutecele traditionale (pelincile) din bumbac sunt o solutie foarte practica si economica de scuteceala. Ele sunt de fapt bucati patrate de material ce se pun in interiorul unui chilotel impermeabil. Pentru a feri pielicica bebelusului de umezeala se pot folosi peste ele linere din fleece (ceea ce face si curatarea mai usoara).

Scutecele traditionale pot fi din finet, muselina sau chiar bumbac organic.
Se pot impaturi in diverse feluri.
Sunt ieftine.
Se spala usor. Nu ramane mirosul in ele.
Avantajul lor major este ca se usuca foarte repede.
Sunt ideale pentru perioada cat bebelusul este mic si trebuie schimbat des.

luni, 28 ianuarie 2013

Prefolduri din bumbac organic


La nasterea celui mic eram foarte curioasa sa aflu care scutece i se potrivesc cel mai bine si cum ne vom impaca cu ele. Aveam din toate, asa ca am trecut cu incredere la testat.

Aveam un set de prefolduri noi. Ce sunt acestea? Sunt niste dreptunghiuri de material (bumbac) cusute in mai multe straturi, care se impaturesc in 3 si se folosesc pe post de scutec, fiind foarte bune absorbante.

Am fost placut impresionata de usurinta cu care se folosesc. Pur si simplu asezi chilotelul impermeabil de protectie pe masa, pui prefoldul inauntru impaturit in 3, dupa care pui bebelusul deasupra si inchizi scutecul.

Este extraordinar sa folosesti acest sistem. De ce? Pentru ca poti schimba doar prefoldul, iar chilotelul sa-l refolosesti daca nu s-a udat pe la elastic sau nu s-a murdarit.  

Absorb foarte bine, i le puneam chiar si noaptea. Secretul este insa sa ai un chilotel de protectie care sa stea bine.

Ce mi-a mai placut la ele? Se usuca destul de repede, dar mai ales nu raman patate. E drept ca eu le spalam cu sapun de rufe sau cu sapun cu bila de bou, de mana, pentru a le curata inainte de a le baga la masina si le uscam in balcon la soare.

Sunt mult mai ieftine decat scutecele cu buzunar de exemplu. Ai nevoie doar de cativa chilotei impermeabili si mai multe prefolduri. Eventual, pentru a evita umezeala, dar si pt a le curata mai usor, poti folosi linere din fleece.

La SCUTECELE gasiti:
  • prefolduri mari (pt 7-17 kg) = 20 lei/buc
  • linere din fleece = 4,50 lei/buc
  • scutece din muselina 70x70 cm = 5 lei/buc
  • inserturi din bambus = 32 lei/set
  • chilotei impermeabili = 50 lei/buc
  • scutece cu buzunar = 69 lei/buc
 Pentru a comanda scrieti la scutecele@yahoo.com

marți, 22 ianuarie 2013

Linere din fleece

Ce sunt linerele?
  • Sunt bucati dreptunghiulare dintr-un material special care se pun in interiorul scutecului, la contactul cu pielea.
  • Linerele din fleece au rolul de a proteja pielicica bebelusului de umezeala. 
  • Sunt confectionate dintr-un material "stay-dry" foarte subtire.
  • Nu sunt absorbante, doar creeaza o bariera intre piele si materialul ud. (A nu se confunda cu inserturile!) 
  • Nu este un material "sugativa" care sa absoarba IN EL umezeala. Lichidul trece PRIN el si este absorbit de insert (bambus, bumbac, canepa, microfibra), linerul ramanand relativ uscat.
  • Sunt utile pentru scutecele din bumbac/bambus/canepa/microfibra/minky sau pentru prefolduri. 
  • Se folosesc foarte simplu, doar se aseaza deasupra scutecului, apoi in caz de kk se scutura la wc.
  • Se spala foarte usor, nu raman patate si se usuca foarte repede.
  • Pot prelua cu succes rolul hartiei de protectie, facand astfel utilizarea scutecelor refolosibile mult mai usoara si mai placuta.
  • Pret = 4,5 lei/buc

miercuri, 16 ianuarie 2013

Scutece ieftine

Tot sortand si ordonand lucrurile am dat peste inca cateva scutecele handmade ramase intr-o cutie. Le dau la pret mic pentru a ma elibera de ele. Toate sunt scutece cu buzunar, marime universala.

1. Ultimele 2 scutece in carouri, cu inserturi generoase din frotir (bumbac) - au elasticul de la picioruse ceva mai larg, cred ca s-ar potrivi la un copilas mai dolofan. :)


2. Scutec alb handmade - cu interiorul din bumbac, exterior impermeabil si insert din frotir (bumbac), dimensiunea se regleaza cu ajutorul elasticului de la picioruse.

3. 9 scutece cu modele diverse - acestea sunt confectionate cu un material (un fel de fâş) care s-a dovedit a nu fi impermeabil, desi comanda fusese facuta pt un material impermeabil. Nu va curge imediat din ele, insa dupa un timp sau la presiune mai mare exteriorul se umezeste. Pot fi foarte utile pentru antrenamentul la olita. Pret = 15 lei/buc
 
Atentie! Nu contin inserturi! Puteti achizitiona separat inserturi din bambus sau din bumbac organic la 33 lei/set sau  puteti folosi in interior orice materal absorbant.

4. Inca 5 buc la fel, care insa au fost folosite si spalate, deci nu mai arata ca noi. Nu contin inserturi! Pot fi foarte utile pentru antrenamentul la olita. Pret = 10 lei/buc

5. Chilotei din lana merinos tricotati (handmade) - 30 lei/buc

luni, 14 ianuarie 2013

Scutece SH pt nou-nascuti

Ne-am facut bilantul realizarilor, ne-am stabilit noi obiective, este timpul sa trecem la treaba.
Pentru a accepta prezentul si viitorul uneori trebuie sa renuntam la cate ceva din trecut.
Si pentru ca si noi am crescut si am depasit anumite etape, ne-am gandit sa renuntam la cate ceva drag din garderoba noastra de bebe in favoarea altor bebelusi pentru care aceste scutecele vor reprezenta doar inceputul. :) Toate scutecele sunt in stare foarte buna.

1. Asadar cu regret ne despartim de gentuta minunata cu scutecele marimea "new-born". Ea contine 8 scutece Smart Nappy de la Mothercare, cu tot cu inserturi, ideale pentru timpul zilei. Vandut

 2. Itti Bitti d'lish Snap in one, culoare Chocolate - marimea S (aprox 4-7kg), cu exteriorul impermeabil, dar super pufos si dragalas si inserturile din bambus 70% si bumbac 30% = 45 lei

3. Helly Pipos - 4 scutece AIO - 3 buc marimea S (de la 5kg) si 1 buc marimea M, cu interiorul din bumbac si exteriorul dintr-un fas impermeabil. Vandut
Pentru a le comanda sau pt orice alte detalii scrieti-ne la scutecele@yahoo.com

miercuri, 9 ianuarie 2013

Noutati pentru 2013

Ca la fiecare inceput de an, facem bilantul realizarilor din anul ce tocmai a trecut si ne propunem lucruri noi pentru anul care incepe.
Pentru 2013 ne-am propus multe lucruri si speram sa reusim sa le si realizam.
  • In primul rand imi doresc postari cat mai multe/dese aici pe blog despre subiecte interesante si utile mamicilor care ne citesc. Deja am o lista lunga de subiecte despre care vreau sa scriu. Cu siguranta ca le veti aprecia.
  • Deja ne-am apucat sa lucram la un logo nou care sa ne reprezinte mai bine.
  • Blogul va capata si el un aspect nou.
  • Imi doresc foarte mult sa reusim cat mai repede lansarea site-ului scutecele.ro Pana atunci ne gasiti in continuare pe Facebook sau la adresa de mail scutecele@yahoo.com, unde puteti face si comenzi.
  • Vom avea produse noi si atragatoare, pe langa cele deja existente (care nu sunt putine), atat produse MamaRo, cat si altele auxiliare, atat pentru bebelusi, cat si pentru mamici.  
  • Scopul nostru "ascuns" este sa va atragem de partea noastra cu produse de calitate si preturi mici. :)

marți, 1 ianuarie 2013

Retrospectiva 2012

Bine v-am regasit in noul an! Sa dea Domnul sa fie un an bun si cu noroc!

Privind in urma, la anul ce a trecut, nu pot sa nu apreciez lucrurile bune care mi s-au intamplat si sa nu le mentionez si aici. Foarte pe scurt: o prietena, o afacere, un copil. Dar merita sa cititi intreaga poveste. :)

[Ca sa fie si mai clar incep cu inceputul: in 2010 s-a nascut primul nostru baietel, iar din 2011 am inceput sa folosim scutece refolosibile. Am inceput cu 3 buc primite in dar, dupa care mi-am comandat tot ce mi-a poftit inima din magazinele online existente la vremea respectiva.
La sfarsitul lui 2011 am avut norocul sa cunosc un grup de mamici, ParentIS, in cadrul caruia am castigat statutul de "experta in scutece" dupa ce, cu ocazia catorva intalniri, mi-am etalat colectia si cunostintele despre scutece. :P]

  • Scutecele au devenit o pasiune si tot din pasiune am creat, la inceputul lui 2012, blogul intitulat Scutece textile.
  • Tot in grupul de mamici de pe Facebook am cunoscut-o si pe Rodica, cu care m-am imprietenit foarte repede, avand aceasta pasiune comuna a scutecelor refolosibile.
  • Intalnirile ParentIS au continuat si mereu explicam mamicilor avantajele si dezavantajele fiecarui tip de scutec. Eram incantata de ele, dar nu multumita pe deplin, astfel incat ma batea gandul sa creez chiar eu scutecul "perfect". Am cautat materiale, am facut calcule, mi-am incercat chiar si talentul de amator... :P
  • Vrand sa-mi cunosc concurenta am luat legatura cu Ioana, cea care a lansat blogul Scutecele si care a cusut primele scutece handmade din Romania, vrand sa vad cum sunt si scutecele ei. Mi-a raspuns ca nu se mai ocupa de acest domeniu (s-a reprofilat pe aranjamente florale - superbe de altfel!) si mi-a propus sa preiau eu toata treaba, cunoscand pasiunea mea.
  • Am preluat "Scutecele"-le si am lasat-o balta cu creatia, pentru ca tot atunci am avut ocazia sa vad si un scutecel MamaRo, trimis de Rodica special pentru noi. Nu i-am gasit nici un cusur, drept pentru care, impresionata fiind, i-am facut si un review 100% pozitiv. 
  • (Pentru a nu discredita totusi celelalte marci, am lasat-o mai moale cu review-urile, desi initial imi propusesem sa scriu obiectiv despre toate. Ulterior am aflat si ca fiecare are preferintele sale, care nu-i musai sa coincida cu ale mele, asa ca "obiectivitatea" mea era de-a dreptul subiectiva.)
  • Dupa o sarcina fara probleme deosebite a venit pe lume si cel de-al doilea baietel al nostru. Cei doi copii ne insenineaza zilele si ne ajuta sa dezvoltam in continuare pasiunea pentru scutece. :P
  • Am inceput colaborarea cu Rodica, devenind astfel distribuitorul in Romania al scutecelor ei minunate.
  • Desi implicarea mea in afacere a fost destul de limitata ca timp alocat, primii clienti nu au intarziat sa apara, nici aprecierile pozitive. Ne-am creat o pagina pe Facebook, unde ne puteti gasi oricand pentru sfaturi si unde puteti vedea si produsele din stoc.
  • Pentru anul ce tocmai a inceput ne-am propus multe lucruri pe care speram sa le si realizam, insa despre ele in articolul urmator. Va pregatim si cateva surprize, asa ca stati aproape. ;)