Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

vineri, 24 mai 2013

Interviu cu Olya Boieru - Nap Bag by Bagy

Nap Bag-ul este un SSC cu un design inedit, nou aparut pe piata din Romania, la Scutecele. Am stat de vorba cu creatoarea lui, Olya Boieru, am intrebat-o cateva lucruri si iata ce ne raspunde.
- Cum ti-ai inceput cariera?
- Inca de cand eram mica mi-a placut sa cos si sa fac lucruri cu mana mea. Mama adesea ma certa ca toate papusile mele erau dezbracate. Cum primeam o papusa noua, primul lucru pe care il faceam era sa-i scot hainele si apoi sa-i fac altele, din materiale, panglici, sau impletituri. Am invatat sa impletesc la varsta de 5 ani si tot atunci am cusut pentru prima data la masina de cusut.

- La 5 ani?
- Da, imi amintesc asta perfect, pentru ca bunica mea vroia sa ma invete sa tricotez cand as fi mers la scoala, insa in nerabdarea mea a trebuit sa o faca mult mai devreme. Din nefericire ea a murit inainte sa merg eu la scoala, dar a reusit sa-mi transfere aceasta indeletnicire.

- Mama probabil ca a fost incantata.
- Sincera sa fiu, parintii nu erau prea incantati de hobby-urile mele creative. Doreau pt mine alt viitor si puneau accent pe muzica si limbi straine. Imi placeau si mie, dar preferam cusutul. Acum, din contra, ma sustin in toate, ma ajuta foarte mult si sunt mandri de succesele mele.
In clasele mai mari, imi coseam singura toate hainele si le purtam la scoala, iar colegele ma incurajau spunand ca voi ajunge renumita. Iar acum poarta si ele cu mandrie marca "by Bagy". :)

- Si cum ti-a venit ideea sa faci marsupii port-bebe?
- Am cusut primul port-bebe doar pt ca vroiam ceva perfect pt fetita mea. Sunt o perfectionista si adesea imi imaginez ca nimeni nu poate face un lucru mai bine ca mine. :)) Chiar daca nu stiam ce va iesi, m-am apucat si l-am facut. Am inceput apoi productia in masa doar pt ca prietenele mele si alte mamici pe care le cunosteam m-au rugat sa nu fiu egoista, ci sa le fac si lor asa ceva. :)) 
Acum creez in mod regulat colectii noi. Fiecare lansare incepe cu o sesiune foto si cu gasirea modelelor potrivite care sa pozeze cu produsele mele. Este un efort mare, e nevoie de mult timp si energie, insa in final imi da multa satisfactie.

- Am inteles ca ai avut succes si la o competitie internationala.
- Da, anul trecut (in 2012) am castigat in concurs la Kidsfashion. M-am inscris, dar nu ma asteptam la mare lucru, mai ales ca urmau sa fie prezenti producatori de marsupii ergonomice cu renume, din diferite tari, impreuna cu grupurile lor de fani. Nu-ti poti imagina cat de surprinsa si de fericita am fost cand Nap Bag-urile mele au fost numite de catre juriu drept cele mai stilate ergo-carriers din tarile post sovietice! Deci nu in urma voturilor, care pot fi foarte subiective pe internet. O recunoastere la nivel asa inalt m-a bucurat foarte mult!

- Acum mai ai un bebelus, cum te descurci?
- Dupa cum vezi, nu m-am oprit din munca. Am un asistent si sprijin de incredere - pe sotul meu - astfel incat pot sa-mi concentrez atentia si asupra fetelor. El se ocupa de chestiunile tehnice, deja cunoaste toti furnizorii de materiale si accesorii si stie sa explice parintilor neexperimentati cum sa monteze carrier-ul. Ma pot baza pe el in intregime.
Si in general, oricata incredere ai avea in tine, daca nu ai un prieten care sa te sprijine si sa te incurajeze, nu vei ajunge prea departe. Insa cand ai familia sau prietenii sau pe cineva care sa iti spuna din toata inima ca esti deosebita, cand ai cu cine impartasi fericirea, asta te inspira si iti da atata energie, incat poti face orice. :)

- Ce ne poti spune despre colectia pe care tocmai ai lansat-o?
- Am inceput sa adun tesaturile inca din toamna. Prima a fost Summer time. Si calitatea si culorile sunt superbe. De la aceasta am pornit. Munca cea mai grea a fost in decembrie, cand aveam 7 luni de sarcina. Stiam ca trebuie sa nasc in curand si trebuia sa fie totul gata 100%. Ultimele 3 materiale le-am ales prin intermediul MMS-urilor pe care mi le trimitea sotul meu, cand eram deja acasa cu bebe de 1 saptamana.
Acum, colectia "by Bagy" este mai mare ca niciodata. Sunt 19 printuri, dar si noutati ca wrapuri sau genti. De aceea am invitat 2 familii la sedinta foto pentru Nap Bag, iar eu am pozat cu wrap-urile. Am avut 4 fotografi si a durat aproape o luna. In tot acest timp bebe a dormit ore in sir la pieptul meu infasurata in wrap. Este o eroina. :)
Acum privesc colectia si nu pot alege ce imi place cel mai mult. Si sunt multumita de acest lucru! Cand fac sau creez ceva, intotdeauna ma intreb: Imi doresc sa port acest lucru? L-as da unei prietene ca cel mai frumos cadou? Daca raspunsul este da, atunci este in regula. :)
Sper ca parintii si bebelusii le vor aprecia si ei la fel de mult ca si mine!

marți, 14 mai 2013

CONCURS - NAP BAG la SCUTECELE!



Odata cu lansarea colectiei Nap Bag 2013 va invitam din nou la concurs. Acesta se desfasoara atat pe Facebook, cat si pe blog.
Premiul constă într-un Nap Bag Carrier model vara/iarna. Acesta este un marsupiu ergonomic, in care bebelusul va sta intr-o pozitie corecta si sanatoasa.

Pe Facebook:
Condiții de participare:
1. (Like) Să fiți fani ai paginii Scutecele pe Facebook.
2. (Share) Să distribuiti albumul de concurs. Mare atenție, Share-ul trebuie să fie public, nu vizibil doar prietenilor! 
3. (Tag) Sa va etichetati in poza cu modelul preferat din album.
3. (Comment) Ca să știm că ați indeplinit cele 3 cerinte, veniți inapoi pe wall-ul Scutecele și scrieți un comentariu la link-ul cu postarea de concurs, spre ex. “like, share & tag”.

Pe blog:
Daca nu aveti cont de Facebook, sau pentru o sansa in plus, puteti participa si cu blogul dumneavoastra personal.
Ce trebuie sa faceti? Sa scrieti un articol despre acest concurs, in care sa apara poza cu modelul preferat de dvs si link catre acest articol de blog. Apoi, intr-un comentariu la acest articol sa ne dati link-ul catre articolul de pe blogul dvs.

Perioada de înscriere pentru concurs este: 14 – 31 mai 2013. Pe 1 iunie vom anunța câștigătorul norocos prin tragere la sorți.

 Bubbles Bubbles
 
Water glare 
 Polka dot
Blue check
 
 Starry night
Fashion girls
 
 Fireworks
Summer time
 
 Bubbles black
Circles
 Salsa
Blue flowers
 
Red Flowers
Pink flowers
 
 Grey stripes
Blue stripes 
Safari
Le fruit

vineri, 10 mai 2013

Chilotei pentru antrenamentul la olita MamaRo

Dupa o anumita varsta invatarea copiilor sa faca la olita vine ca ceva natural si firesc. Pe masura ce-si castiga independenta vor dori tot mai mult sa renunte la scutece si sa treaca la chilotei obsisnuiti. Fiecare parinte stie cat de pregatit este copilul lui pentru a face aceasta trecere. De un real ajutor in acest proces sunt acesti chilotei de antrenament.

Cum arata?
Sunt asemanatori cu scutecele. Sunt confectionati din aceleasi materiale: poliuretan laminat la exterior, fleece sau velur din bumbac la contactul cu pielea, si sunt tot cu buzunar! Diferenta este ca in interior au cusut un singur absorbant din bambus, dar la nevoie se mai poate adauga unul suplimentar. Si croiul este diferit, apropiindu-se mult de chiloteii obisnuiti (sunt mai rascroiti si cu talia mai joasa). Au pe lateral cateva randuri de capse pentru inchidere, insa datorita elasticului de pe talie pot fi trasi in jos si in sus fara a le deschide.

Cum se folosesc?
Sunt foarte utili din momentul cand copilasul incepe sa faca la olita, dar inca nu cere el olita si nu are initiativa de a face singur. Astfel, pentru a evita accidentele, puteti folosi acesti chilotei, mai ales la iesirile afara sau in situatiile cand nu va permiteti sa se ude complet in caz ca se scapa. Si parintii care practica EC cu copilasii lor i-au gasit utili datorita usurintei cu care se dau jos.

Avantajele fata de alti chilotei de antrenament:
- au buzunar si mai puteti introduce inserturi suplimentare
- sunt impermeabili pe toata suprafata
- marimea este reglabila cu ajutorul capselor
- se pot deschide si din capse pentru a-i da jos mai usor cand s-au murdarit.

Pret = 55 lei