Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

marți, 4 septembrie 2012

Cat tine un scutec?

Adica la cat timp trebuie schimbat?
Aceasta este o intrebare foarte buna. Pai depinde de mai multe lucruri:

  • In primul rand depinde de calitatea, marimea si numarul inserturilor sau mai precis a straturilor de material absorbant. Cel mai bun material pare a fi bambusul, dar tot pe aproape se situeaza si microfibra, apoi canepa, bumbacul... Un insert mai lat evident ca va absorbi mai mult decat unul de aceeasi lungime dar mai ingust. Mai multe straturi de material, la fel, vor avea o capacitate mai mare de absorbtie. Astfel, un scutec poate tine de la cateva minute (daca bebelusul face in el imediat ce scutecul este pus) pana la toata noaptea.
  • Depinde si de varsta copilului si de cantitatea de lichid pe care acesta o elimina. Sunt copilasi care sug toata noaptea sau care beau mult seara si, prin urmare, la acestia este posibil ca scutecul sa trebuiasca sa fie schimbat chiar si in cursul noptii. Dar in general nu este necesar acest lucru. Se poate mari puterea de absorbtie a unui scutec prin adaugarea de inserturi suplimentare.
  • Mai depinde si de stilul parintilor. Am intalnit mamici care imi povesteau ca ele nu lasa scutecul daca bebe a facut pipi in el, il controleaza des si-l schimba imediat. Alti parinti merg pe principiul 'pampersilor' si al comoditatii, preferand sa schimbe scutecul cand acesta este plin sau complet ud.
Asadar raspunsul la aceasta intrebare nu poate fi dat cu certitudine sau exprimat intr-un numar de ore. Fiecare parinte va experimenta si va sti cum stau lucrurile in cazul lor, cu copilul lor si cu scutecele lor. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu