Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

luni, 1 octombrie 2012

Concurs SCUTECELE!!!

  
MAMICI PURTARETE, MAMICI SCUTECISTE
Desi ne ocupam cu scuteceala, adoram sa ne purtam bebelusii.
Dupa cum va anuntam si mai devreme, in perioada 8 - 14 Oct 2012, impreuna cu Asociatia ParentIS organizam la Iasi Saptamana Internationala a Bebelusilor Purtati.
Cu ocazia acestui eveniment, pe langa toate surprizele pregatite, si Scutecele va invita la concurs unde puteti castiga, ca premiu, evident, un scutecel.


Iata asadar regulile concursului:
1. Dati Like la pagina de Facebook Scutecele.

2. Dati Like la pagina de Facebook a evenimentului.

3a. Intr-un comentariu aici pe blog povestiti-ne o situatie cand purtarea bebelusului intr-un mijloc de purtare ergonomic s-a dovedit a fi foarte utila (sau daca nu aveti in ce sa va purtati bebelusul, descrieti o situatie cand credeti ca un asemenea mijloc v-ar fi de folos).
3b. In acelasi comentariu spuneti-ne de ce va doriti un scutec textil.
3c. Nu uitati sa ne spuneti si numele cu care ne urmariti pe Facebook.

4. (optional) Daca sunteti in Iasi in perioada 8-14 octombrie, va invitam sa participati si la evenimentele organizate cu acest prilej. Veti avea doar de castigat!

Premiul concursului este un scutecel cu buzunar marca MamaRo.

Perioada de desfasurare a concursului este 1-13 octombrie, iar castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti cu Random in data de 14 octombrie.

Mult succes tuturor!!!

29 de comentarii:

  1. Buna Luci, ma bucur sa aud ca incepe sa ia amploare si la Iasi acest eveniment important, sunt convinsa ca asta vi se datoreaza voua, o mana de mamici inimoase! Anul trecut am reusit sa sustin si eu, de la distanta,anul asta o serie de evenimente (fericite) pentru mine, ma impiedica sa repet gestul.
    Deeeci, referitor la raspunsurile solicitate de tine, daca ar fi sa insir aici de cate ori s-a dovedit indispensabil un mijloc de purtare, ar trebui sa-ti monopolizez blogul, transformandu-l in altceva :P. Cel mai util si cel mai util mi-a fost intr-o perioada frumoasa din viata mea, cand mutata recent la casa, dar la 15 km de oras, fara masina inca achizitionata, a trebuit sa-mi iau pustiul de la cresa si sa fac naveta, pana la gara cateva statii cu autobuzul si 10 minute cu trenul. Un pusti obosit de joaca, insetat de dor de tzitzi...atatea ore, un copil de 12 kg, daca ar fi trebuit sa il tin in brate pur si simplu...ar fi fost crunt! Iar in viitorul f apropiat voi avea o situatie la fel de impunatoare de folosit un mijloc de purtare. In casa noastra, in 3-4 saptamani va sosi o comoara de fetita. Impreuna vom merge dupa fratior sa-l luam de la cresa. De data asta cu masina, insa de urcat sus, de incaltat un copil, de luat scaunul de masina lasat de tati...cu o bebelina in brate, fara un wrap la inceput...nu cred sa ma descurc!
    Scutecelul il vreau tot pentru bebelina pe care o astept!!! I-am facut si eu 10 scutecele textile, insa nu-s nici pe departe experta asa cum e MamaRo! Ador scutecelele facute de ea, se vede cu ochiul liber devotamentul, atentia la detalii, calitate...perfectionism! Te pup si iti urez noroc in tot ceea ce ti-ai propus! Cu drag, Mariana (like-urile pe FB de la Casa Zamfirei)

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am descoperit babywearing cand Rares avea cred 2-3 luni. Nu am fost ferm convinsa pana cand Ilinca nu m-a lasat si ajutat sa testez din produsele ei minunate. Mi-am adus aminte cat de greu imi era sa ma cobor cu carutul de la etajul 4, desi aveam lift, ca daca eram singura, nici macar nu indrazneam sa ies cu copilul la plimbare. Sotul a incercat sa ma ajute cu un carucior mai "light", dar cand a vazut si testat mei-tai-ul de la Crisalida, a ramas convins ca ne este necesar asa ceva.
    Am optat pana la urma pentru un sling, pentru ca e mai rapid de atasat copilul, ma ajuta enorm prin casa, facem de toate, de la curatenie pana la machiat mami, mai putin mancare, ca inca mi-e frica sa duc copilul langa aragaz.
    Acum am intregit familia cu o Luna, multumita unor sponsori:), si iesitul afara e o placere. Carutul e abandonat undeva intr-un colt, e loc de depozitare, si e scos de la naftalina doar daca mergem la cumparaturi pentru ca depozitam mai bine sacosele in el:d.
    De scutecit, inca nu am scutecit, pentru ca nu stim daca bb e de acord. Daca am castiga unul si ne-ar placea, cum s-a intamplat cu purtatoarele, cred ca am deveni si noi mare fan scutecit!!!
    Cu drag, Daniela Martin, mamica lui Rares Andrei

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta mi-ar fi de folos un mijloc ergonomic de purtare a bebelusului, avand in vedere ca sunt in asteptarea lui bebe 2. Cu primul bebe, am avut experienta neplacuta, zic eu, de a folosi un marsupiu clasic luat din hypermarket, care mai mult imi dadea dureri de spate. N-as mai vrea sa repet experienta si acum la urmatorul si as vrea sa incerc atat scutecele refolosibile, cat si un mijloc de purtare mai potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi suntem foarte incantati de calitatea scutecelelor MamaRo si le folosim cu mare drag. In ceea ce priveste purtarea bebelusului, la noi a fost o problema inca de la inceput: Andrei nu a vrut sa fie purtat, nici in sling, nici in marsupiu...vroia doar in brate cu fata spre exterior...acum vrea sa mearga singur...i-am respectat mereu dorintele... Ne dorim un scutecel nou deoarece nu am testat inca pe cel cu buzunar de la mama Rodica. Va felicit ca mereu organizati concursuri si va doresc multe realizari! Va pup, Ivona Ungureanu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta daca am fi avut un mijloc de purtare ergonomic inca de cand a venit pe lume pruncu ne-ar fi scutit de multe dureri de brate si spate. Pana la 6 luni nu il puteam adormi decat plimbat in brate. Si nu adormea repede, uneori dura si 2 ore. :) Ne-am luat unul pe la 5-6 luni, un mei-tai, si tare bine ne-a prins in diverse situatii:intr-o mica drumetie la munte, la mare, la cumparaturi, cand oboseste de atata mers pe jos.
    Cat despre scutece, noi le folosim imediat de aproape un an, iar scuteceala da dependenta. :D Daca ar fi dupa mine si nu dupa buget, as avea cate un scutec din fiecare tip.
    Magda Barbulescu

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună!
    Am un Boba, îmi prinde tare bine cand ieşim in oraş, la plimbare. Chiar si acasă îl folosim, cand bebe vrea doar in braţe.
    Legat de scuteceala... Si la mine devine obsesie. Vreau sa am din fiecare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi am descoperit Slingul cu inele decand Carina avea cateva zile, mi-a fost de real ajutor mai ales ca pot merge la cumparaturi, inclusiv cu autobuzul am mers in sling fiind mult mai comod decat cu caruciorul, pentru noi slingul este minunat si ma descurc mult mai usor decat cu caruciorul...Noi adoram Slingul.Iar scutecel vrem pentru ca ne pregatim intens de scuteceala textila, am inceput sa strangem scutecele.Pe facebook va urmaresc cu Ionela Ursan.Mersi

    RăspundețiȘtergere
  8. OOO, numai concursuri peste tot! Ce frumoasa e perioada asta. Mi=e mi s-a dovedit de un real folos purtatul bebelusului in mei tai din a treia saptamana de nasterea celui de-al doilea bebe, cand sotul s-a intors la serviciu, mama la ea acasa si eu am ramas singura, pret de 10-12 ore cu 2 copii, unul de aproape 2 ani si unul nou-nascut. Pe cel mic l-am pus in mei-tai (special si pentru bb), pe cel mare de mana sau in carut si ieseam zilnic cu ei la plimbare, la cumparaturi, in vizite. De arunci si pana acum mereu imi zic ca fara mei-tai nu m-as fi descurcat.
    Scutecele textile folosesc de aproape un an. Cele de la mamaro ne plac mult, mai ales chiloteii pentru antrenament la olita. Daca am mai castiga un scutecel ne-am imbogati colectia si necesitatile. Multumim. Va urmarim cu numele Aciroivanele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna!
    Noi suntem la inceput de tot, deci ca mijloc de purtare avem doar un sling cu inele care ne place insa foarte mult pentru ca ne ofera maaare libertate de miscare. Astfel ne putem plimba impreuna cat e ziua de lunga.
    Ne-am dori mult si un scutecel pentru ca acum ne facem curaj si in ceea ce priveste scuteceala textila si suntem tare curioase daca ne-am descurca.
    Va multumim Irina, mamica Elizei (profil de Fb: Irina Pinzariu Boariu)

    RăspundețiȘtergere
  10. noi avem un sling cu inele cu care ne plimbam atunci cand ploua,incapem bine amandoi sub umbrela, iar mami are chiar o mana libera.si la cumparaturi ne este foarte de folos.
    avem deja un scutecel mamaro, e super super, a rezistat cinci ore fara nici o scurgere, in plus culoarea e delicioasa (al nostru e vernil).asa ca musai mai vrem (macar) unul!
    Ramona,mami fericita de Ovidel.(pe fb-ramona ramona m)

    RăspundețiȘtergere
  11. Noi nu avem nici un mijloc de transport ergonomic, ne chinuim cu sportul sa urcam si sa coboram de la etajul 3,asa ca ne-ar prinde tare bine un asa mijloc de transport la fel cum ne-ar prinde bine si un scutec , asa vedem si noi diferenta .
    Va multumim !
    Petro Bogdan, mama Francsescai

    RăspundețiȘtergere
  12. SSC-ul este cel mai bun prieten al nostru in special cand mergem la cumparaturi (pentru ca este greu spre imposibil sa duci de una singura si caruciorul de bebe si pe cel de cumparaturi), cand se strica liftul (cine sta in blocuri cu mai mult de 7 etaje stie ce spun), sau pur si simplu atunci cand vrem sa fim aproape unul de celalalt. Sanatos pentru bebe si pentru purtator, toata lumea e fericita. De scutecit scutecim de cateva luni bune, insa n-am incercat inca scutecele MamaRo, asa ca tare am vrea sa adaugam o noua piesa de rezistenta la colectie.
    Cu drag,
    Iulia Vulpe

    RăspundețiȘtergere
  13. Luna ne-a fost de un real folos cand am urcat un Turnul cu ceas in Sighisoara... sunt niste scari tare abrupte si tare multe... astfel am putut urca muuult mai usor. Un scutecel as vrea sa-l folosesc la antrenamentul la olita... suntem in plin proces...
    Madalina Draistaru
    madalina_adam@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Momentan imi port bebelusul de 5luni intr-un sling cu inele, iar situatia cand purtarea lui a fost utila este TOT TIMPUL.Sunt o persoana activa si nu m-as putea inchipui purtandu-l in drumurile sau plimbarile zilnice spre diverse locatii in autobuze sau metrou,cu bagaje sau fara,alaptand sau nu,in ceva gen carut.M-am hotarat sa folosesc scutece textile si inainte de a-mi cumpara mai multe bucati as vrea sa vad ce model i se potriveste mai bine.Ana Valentina Rosulescu anarosulescu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  15. Sistemele de purtat mi s-au parut mereu foarte utile insa cel mai util mi-a fost mei-taiul cand intr-o saptamana am avut nevoie sa merg in fiecare zi in diverse locuri si in felul asta nu i-am schimbat programul de somn.
    Scutecelele sunt faine rau de tot, nu cred ca as avea nevoie de un motiv sa am inca unul:)
    Pe fb sunt Sorina Chihalau

    RăspundețiȘtergere
  16. Acum 6 ani cand am nascut primul copil nu stiam nimic despre babywearing sau despre scutecele refolosibile. Ma chinuiam enorm sa-mi port baiatul intr-un marsupiu Chicco, ma durea spatele de numai, asa ca am renuntat repede la el si am trecut la carucior. Cu al doilea copil e deja cu totul altfel, mi-am procurat din timp un wrap si o port de cand avea doar cateva saptamani. S-a dovedit a fi foarte util in deplasari, in excursii la munte, in padure, la plimbare, am fost cu ea la concerte, o port de multe ori cand gatesc (la fel si sotul!!!!) si ori de cate ori e mai necajita sau pur si simplu vrea sa stea mai mult in brate. Ii place si ei si noua!!!
    Scutecele am inceput sa le folosim numai de la 10 luni, dar ne plac foarte mult si sunt tare multumita. Avem mai multe feluri, dar ne-ar placea sa incercam si scutecele MamaRo pentru ca am auzit numai lucruri bune despre ele.
    Reka Papp

    RăspundețiȘtergere
  17. Mei tai-ul ne-a fost de mare folos vara aceasta cand am urcat pe Ceahlau pana la Cabana Fantanele...am putut sa ne bucuram de frumoasa priveliste toti trei. Recent am descoperit si scutecele textile (de la sfarsitul lui august) si suntem foqrte incantati de ele, avem doar trei dar mai vreeem (sunt ecologice; economioce, frumoase si sanatoase).
    Andra Cantir

    RăspundețiȘtergere
  18. Noi avem un sling cu inele,ne impacam minunat cu el,il folosim zilnic deoarece stam la ultimul etaj si nu avem lift,deci un motiv in plus,il folosim cand mergem la cumparaturi,cand am fost nevoiti sa mergem la spital si cand e bebe morocanos si mami incearca sa gatesca,sa vedeti ce tarta cu visine poate sa iasa:).
    Despre scute,offf un mare regret ca nu scutecesc,chiar inainte sa vad concursul ma uitam dupa un pachet de incepator,si ma uitam si pe ebay unde scutecele sunt din China :(,momentan avem unul ptr mers la piscina.Mamica fericita de titirez
    FB Claudia Aradei

    RăspundețiȘtergere
  19. Noi avem o Luna de la Poarta-ma si sper sa fac rost de bani sa achizitionez si o esarfa sau un sling pentru purtat, pt ca aceste sisteme ergonomice pt purtat bebe ne sint f utile in fiecare zi, fie ca iesim la plimbaricile zilnice, fie ca plecam in excursie pe undeva. Eu cred ca de fapt intrebarea ar trebui sa fie, ,,Exista vreun moment in care mijloacele de prutat bebelusii sa nu fie utile?''
    Petro Ojog

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna, am doi copilasi, iar al 3-lea este pe drum motiv pentru care nu ma vreau sa ma "chinui" cu caruciorul, ci vreau sa am parte de "libertate" si sa ma pot bucura de toti copiii mei in egala masura si sa continui bunul obicei al familiei, de alaptat la cerere. Asadar, suntem in cautare de acel sistem de purtare perfect pentru noi, mai avem ceva timp pana in Mai, dar cu cat mai repede, cu cat mai bine! Si da, am vrea sa incercam scutecele textile, care pe langa beneficiile aduce naturii, aduc si beneficii financiare! FB Claudia Wolf

    RăspundețiȘtergere
  21. Am un bebe de 3 luni jumate care este purtat de cand avea cateva zile. Si pentru ca purtarea asta da dependenta, avem mai multe sisteme: sling cu inele (2, in culori diferite :) ), wrap elastic si Manduca (primita cu imprumut).
    Cand e utila purtarea??? Dar cand nu e? Eu nu cred ca as putea sta o zi fara asa ceva. In timpul saptamanii stau numai eu cu cel mic toata ziua si fara un sistem de purtare n-as putea face absolut nimic, mai ales ca bebe vrea mult in brate.
    In casa preferatul meu este slingul (pt ca e rapid de pus si scos): mancat, spalat vase, facut ordine, intins rufe, dat cu aspiratorul si cu mopul, machiat etc (pacat ca nu pot sa fac si dus asa :D). Si lui bebe ii place la nebunie sa fie purtat si sa urmareasca atent tot ce fac. Si daca s-a invatat asa, numai in sling adoarme....
    La plimbare si la cumparaturi prefer wrapul ca e mai comod. Iar tati prefera Manduca.
    Scutece textule folosim tot de la cateva zile si daca ar fi posibil as incerca toate tipurile :) Pe langa aspectele practice, sunt si fff frumoase asa colorate.
    Deocamdata nu avem scutece MamaRo, dar mi-ar placea sa le incercam.

    Profil fb: Anca Dore

    RăspundețiȘtergere
  22. Mi-ar ua o zi intreaga sa povestec cam cat de folositor ne-a fost nou un mijloc de purtare: la plimbare, la biserica, la cumparaturi, la dus gunoiul, la strans struguri si mere, in pelerinaje, la munte etc etc. Dar mai importante decat toate acestea sunt securitatea emotionala si fericirea celui. La pieptul mamei e caldura, alinare, iubire.

    Fetita noastra are 7 luni si a fost purtata mereu, la inceput in brate, apoi in wrap iar de la 4 luni in mei tai. Acum imi doresc sa folosim scutece refolosibile, din motive ecologice si de sanatate. Am testat cateva si am fost suuuuper incantata! de materialul moale de interior m-am ingragostit imediat, iar gradul de absorbabilitate a fost cu mult peste ce imi imaginam.

    Asadar speram sa ne aleaga pe noi domnul Random :P
    Profil facebook: Georgiana Nita

    RăspundețiȘtergere
  23. Wrapul ne ajuta zilnic sa-i pregatim pranzul lui tati :)
    Scutecelul ne trebuie pentru a vedea cu ochii nostri calitate locala :)

    Sa aveti o zi buna !
    Dica Magdalena

    RăspundețiȘtergere
  24. Carrierul Boba mi-a schimbat viaţa, redându-mi libertatea de mişcare şi posibilitatea de a fi cu fata mea tot timpul. Mă bucur să o pot aduce în mijlocul activităţilor mele cotidiene fără impedimente majore.
    Vrem scutecele textile pentru că încercăm să devenim mai prietenoşi cu pielea fetiţei şi cu mediul. :) Renunţăm încet-încet la tot mai multe chimicale. :) Oana Bajka

    RăspundețiȘtergere
  25. Siminiuc Beatrice7 octombrie 2012 la 23:09

    Am avut un marsupiu Luna in urma unei promotii asta vara cand am fost cu bebe in concediu. Carutul a ocupat spatiul degeaba in camera de hotel. A fost minunat cu bebe purtat peste tot. Cand a trebuit sa il inapoiez la intoarcere, aproape ca imi venea sa plang... asa ca m-am ambitionat si i-am croit eu unul care ii vine de minune. Acum suntem in faza de de a croi unul cu motive de rocker, ca sa nu umble tati cu bebe in marsupiu cu floricele :).
    Scutece de unica folosinta nu am utilizat, dar murim de curiozitate sa vedem cum e :).
    utilizator facebook: Beatrice Alexa

    RăspundețiȘtergere
  26. in taxi, cand ne-a busit o masina din spate , wrapul in care era puiul a tinut-o aprope de mine si nu a simtit socul...fara el probabil ca o scapam din brate...
    fb julia havirneanu
    scutece refolosibile...curioasa treaba chiar periculoasa(daca ne place...iar topim banutii)

    RăspundețiȘtergere
  27. Am un baietel de un an si opt luni si o fetita de 5 saptamani, foarte mancacioasa, care toata ziua ar sta la mami in brate. Avand in vedere ca am decis sa o alaptez la cerere, mare parte din timp o petrec cu ea in brate, si mi-e destul de greu sa ma ocup de altceva sau de baietel, care si el vrea atentia lui mami. Foarte util mi-ar fi un mijloc de purtare ca sa ma pot ocupa de ambii copii in acelasi timp.
    De scutece refolosibile am inceput sa fiu tot mai interesata si sa caut cat mai multe informatii. Am auzit atatea pareri ale mamicilor multumite incat sigur le voi incerca cat mai curand.
    Id-ul meu pe FB este Diana Demeter

    RăspundețiȘtergere
  28. 1. + 2. - Cu like and share am rezolvat;).
    3a. A ne purta copilul in sisteme ergonomice, reprezinta in familia noastra un mod de viata; de scos, ne-a scos dintr-o mie de situatii fara iesire, chiar daca asta insemna sa imi pot lua cu usurinta o cana cu apa, sau sa calatoresc/socializez in conditii in care ar fi parut dificil, cu copil asa mic.
    3b. Imi mai doresc, sincer, un scutec textul, deoarece scuteceala ma tenteaza de ceva timp - insa nu am gasit niciodata resursele pentru a intra in forta; cum e "pe vine" inc-un bebe foarte mic, ne-ar prinde excelent inca un scutecel in colectie;).
    3. Pe FB: Mari Lena A

    ;)
    3c.

    RăspundețiȘtergere
  29. buna sunt mamica de 3 copilasi si la prima am incercat so port in port bebe dar mi se parea ca atirna copilu chinuit in el siam renuntat am preferat sami rup eu mainile si sai car in brate... daca nu era sotu cu mine sai care el... altceva doar in scoica auto iam mai carat ca pe bagajele:)) poate ca dacas fi incercat si alte tipuri de chestii de purtat copii miar fi fost de ajutor mai ales de la al 2 lea cand pe lg copil mai aveam unu de minuta si ceva bagaj...
    Scutecele refolosibile as dori neaparat sa incerc ca stam f rau cu banutii sa tot cumpar pampersi... desi bebe mic are 19 luni nu vrea la olita... asa cred ca cu vreo 4-5 scutece deastea reutilizabile mas descurca... pinal invat la olita... de aceea as dori fff mult sa castig unul sa vad daca ar merita incerct si sa investesc in asa ceva...
    numele meu pe facebook e > delia marina

    RăspundețiȘtergere