Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

marți, 30 iulie 2013

Saptamana alaptarii cu noutati By Bagy

Alaptarea este cel mai firesc gest dintre mama si copil. Din pacate prea putine mame fac acest lucru asa si mai ales atat cat ar trebui, multe din ele cazand prada marketingului "formulei" de lapte artificial sau ideii "n-am avut lapte suficient".
Ca mamica de 2 baieti alaptati, sustin mamele ce sunt dispuse sa lupte pt drepturile copiilor lor, incepand cu acest prim pas - alaptarea. E drept ca adesea este dificil, adesea sfaturile primite din jur sunt contradictorii sau descurajante, insa tocmai de aceea, este important, mai ales pt o proaspata mamica, sa gaseasca informatiile corecte si sprijinul necesar.


Intre 1-7 August 2013 se sarbatoreste Saptamana internationala a alaptarii.
Si la Scutecele se sarbatoreste acest eveniment, ocazie cu care va prezentam ceva nou By Bagy:  pelerina pentru alaptare discreta.

- pt confortul mamicilor mai pudice
- pt situatii mai speciale cand aceasta pelerina poate crea intimitatea necesara mamei sau copilului
- pt haine care nu sunt speciale pt alaptare si necesita dezbracarea (partiala)
- pt a nu-i face pe cei din jur sa priveasca stanjeniti in alta directie
- pt a feri copilul de stimuli exteriori
- pt a nu forta mamicile sa stea acasa intotdeauna la momentul de supt al copilului
- pt ca alaptarea in public nu trebuie sa insemne alaptare "cu public"
- pt ca dezgolirea sanului nu este ceva rusinos, ci un lucru intim

Si va invit si pe voi sa completati cu stiuatii/motive pt care gasiti utila aceasta pelerina. :)
Pret = 55 lei. Comenzi la scutecele@yahoo.com

8 comentarii:

  1. Ca sa vezi ce mai chestie grozava!
    E trist ca se ascunde decit pofta banului in spatele noii creatii.
    Voi chiar nu intelegeti sau va prefaceti ca nu intelegeti? Alaptatul e natural si nu se face cu "tolu'-n cap" fratilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am si zis, ca alaptatul este natural si firesc! Insa unele tinere mamici s-ar putea simti stanjenite sa se dezgoleasca in fata altor persoane, barbati de exemplu. Iar daca copilul are nevoie de mamica atunci si acolo, de ce sa nu se simta toata lumea confortabil? Credeti ca este chiar asa de rau sa-si asigure putina intimitate? :)

      Ștergere
  2. Asadar, cred ca se intelege cit de INUTILA o gasesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. da, e mai rau pentru copil...eu am vazut cativa care se zbateau...al meu nu s-a zbatut niciodata....

    RăspundețiȘtergere
  4. Alaptarea este ceva normal! nu ceva de care sa ne fie rusine si pe care sa-l ascundem!
    Alaptand copilul oricand si oriunde are nevoie acesta, nu doar ca ii raspundem nevoii perfect normale de a fi hranit (si nu numai), dar ajutam la normalizarea actului in sine. In Saptamana Mondiala a Alaptarii ar trebui cu atat mai mult sa aratam mamelor ca nu trebuie sa le fie rusine! NU la ele e problema!
    Mamele care alapteaza nu o fac ostentativ, ele au momentul lor cu bebe, sunt in lumea lor, o bula de dragoste in lumea asta nebuna. Si zau daca ar trebui sa le pese de problema altora, problema care consta in perceptiile eronate asupra lucrurilor. E atat de mult sex in mass-media incat intreaga societate s-a imbolnavit ... acolo e problema, nu la mamele care asculta de nevoile copiilor lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt perfect de acord cu tot ce ai spus, mai ales cu alaptatul oricand si oriunde copilul o cere. Doar ca uite, eu personal ma jenez sa fac acest lucru in fata parintilor mei, a rudelor sau a prietenilor (femei sau mai ales barbati). Am alaptat in afara casei in parc pe o banca mai retrasa, la restaurant partial acoperita de wrap, in camera speciala mama si copilul sau in masina personala unde avem geamuri fumurii. Dar in fata altor oameni care ma privesc pur si simplu nu pot, ma inhib. Si cred ca nu sunt singura in aceasta situatie. Nu am nici o problema sa vad alte mamici alaptand, le admir si consider foarte normal gestul lor. Nu sugerez nimanui ca ar trebui sa se ascunda. Dar pt cele care simt ca vor sa faca acest lucru, care isi doresc putina intimitate, cred ca pelerina poate fi o solutie. E bine sa stie ca exista. :)

      Ștergere
  5. Si eu sunt pro acestei pelerine! De unde imi pot achizitiona o astfel de pelerina, am cautat in tot internetul dar nu gasesc. Mmesc!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi pare rau ca nu am stiut de ea cand imi alaptam micutii. Nu este nimeni in masura sa judece o mamica stanjenita de situatia in sine. uite o solutie simpla si eficienta. De ce ne simtim noi datori sa ne dam cu parerea despre ce ar trebui sa simta altcineva? Suntem diferiti si ne cam lipseste toleranta. Nu cred ca obliga nimeni pe nimeni sa cumpere. Confortul in timpul alaptarii este important! Si este normal sa nu fi tocmai in largul tau din moment ce in alte situatii acoperi sanii. Eu am alaptat in public, costuri-beneficii, dar clar mi-ar fi prins extrem de bine asa ceva.

    RăspundețiȘtergere