Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

joi, 2 decembrie 2010

De ce am ales scutecele refolosibile in locul celor de unica folosinta?


  1. Sunt mult mai sanatoase pentru copil
 Materialul ce intra in contact cu pielea este natural (bumbac, canepa, bambus, etc), lasa pielea sa respire evitand iritatiile, nu contine gel (polyacrylate, ce poate provoca astm, iritatii si alergii) parfum , si nu este inalbit cu clor (proces ce genereaza dioxina, care poate declansa un risc cancerigen la copil).

  1. Sunt mai economice
Daca facem un calcul rapid, socotind cate scutece de unica folosinta consuma bebelusul in cei aproximativ 2 – 2.5 ani pana invata sa faca la olita, si comparand cu cele 15-20 scutece refolosibile de care avem nevoie, si pe care le putem folosi si la urmatorii copii, ne dam seama de diferenta.

  1. Sunt ecologice
Un bebelus produce in cei aproximativ 2 ani in care poarta scutece mai mult de doua tone de gunoi, care necesita peste 300 de ani sa se degradeze. Cu scutecele refolosibile poti spune ca bebelusul tau este eco.

  1. Copilul va invata sa mearga mai repde la olita
In scutecele cu gel bebelususl nu simte deloc umezeala, deci nu este constient cand trebuie schimbat. Cu scutecele refolosibile, copiii cunosc senzatia si vor invata mai repede sa faca la olita.

  1. Sunt mult mai dragute
Au diferite imprimeuri in culori vesele, iar senzatia atingerii lor e mult mai placuta decat cea a foliei de plastic. Ele pot fi folosite si in locul chilotului obisnuit pentru copiii in curs de invatare cu olita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu