Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

joi, 17 martie 2011

Review scutecele refolosibile in urma campaniei de testare gratuita

Acum ceva timp, am desfasurat pe Forumul Super Parinti o campanie de testare a scutecelelor facute de mine. Castigatorul se obliga, ca dupa testarea celor 2 scutece, sa revina cu pareri cat mai sincere si complete intr-un review publicat pe site. Asadar,il puteti citi aici, sper sa va fie de folos in luarea deciziilor privind trecerea la scuteceala textila:

"In luna ianuarie am participat pe super parinti la o campanie de testere a scutecelor lavabile si am castigat. Mare bucurie si onoare pe mine. In ziua cand am primit pachetul m-am apucat sa-mi sun prietenele sa le dau vestea. Nu le-am folosit chiar curand datorita bunavointei vecinilor mei care au ocupat toata uscatoria asa ca scutecele mele s-au uscat timp de 3 zile, inghesuite unul intr-altul pe o bucata de sarma. Eh, a trecut si asta.
Ele de obicei mi se usuca in 2 zile in uscatorie, unde e aproximativ temperatura de afara.
Fiecare scutec a venit cu un insert; care va spun eu, face toata treaba.
Prima zi mi-am tinut copila numai in scutecele astea; le-am schimbat la aproximativ 4 ore, iar inserturile absorb foarte bine si nu trece umezeala de scutec. Pentru noapte am pus doua inserturi si am fost tare multumita. Cum in prima zi le-am folosit pe toate, a 2a zi am trecut iar la scutecele mele traditionale. De-abia am asteptat sa se usuce sa le folosesc iar. De data asta am fost mai isteata si nu le-am mai folosit pe toate unul dupa altul ci intercalate cu celalalte.
Prima oara cand a facut kk intr-unul, era tocmai cand nu pusesem hartia de protectie; dar am zis "nu-i bai". Bunicile noastre nu aveau hartii absorbante, nici masini automate, nici macar apa calda si pentru aia tot spalau scutecele murdare.
Pentru ca am ajuns la faza cu spalatul, sa va spun cum fac eu. Pe cele doar cu pipi le clatesc pe loc binebine si le pun la uscat. Pe cele cu kk, daca uit de hartie, le curat sub jet de apa cu o periuta de dinti. Am o periuta care n-a fost folosita niciodata pe dinti sau in alte scopuri si cu ea indepartez ce se poate indeparta si frec cu sapun de casa. Pe urma le pun intr-un lighean cu apa si otet -am mereu o sticla cu otet in baie- si acolo raman pana bag la masina rufe. De obicei spal cam de doua ori pe saptamana.
Am avut si accidente (a trecut kk pe langa scutec) dar s-a intamplat cand m-am dus cu copila in wrap undeva mai departe sau pentru mai mult timp si n-am putut s-o schimb sau cand a facut noaptea si n-am vrut s-o schimb, dar accidente din astea se mai intampla si cu "pampersi".
Ce sa va mai spun?!? Sunt asa incantata de scutece ca spun la toata lumea despre ele. Acum am 5 bucati facute de Ioana si restul de 12 sunt de-acela traditionale.

Precum vedeti si in poza modelele sunt alese frumos; imi place si ca sunt reglabile - cu scai la burtica si cu capse in fata- deci le folosesc pana se dezvata copila mea de scutece. Sunt foarte multumita de ele;n-am mai dat bani pe scutece de unica folosinta de 4 luni si nici n-am de gand.
Cam asta e parerea mea. Astept intrebari daca aveti nelamuriri.. :) "
sursa aici
 http://dpnori.blogspot.com/

3 comentarii:

  1. Da, Ludmila!(sakura) De ce te miri? de crede lumea ca am inventat eu :)), n-ai scris tu cu manuta ta? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba da, ba da! Doar ca acuma citeam cu alti ochi.. intelegi? Adica ma miram de mine... Adica ma admiram... :)

    RăspundețiȘtergere