Noptile albe ale shoppingului pe Elefant.ro

Elefant.ro

luni, 7 martie 2011

Scutecul cu buzunar - imbunatatiri si instructiuni

Scutec editie limitata, 2 bucati, vandute!
Pentru ca deja am reusit sa am un feedback consistent de la mamicile ce au folosit scutecele facute de mine pt bebelusii lor, m-am gandit sa simplific si sa imbunatatesc putin activitatea mea.

Asadar, deoarece cele mai multe solicitari si feedback-uri pozitive le am pentru scutecul cu buzunar, am decis ca de acum inainte asta o sa fie unicul model ce-l voi face. Mi se pare cel mai util, atat din experienta proprie cat si a mamicilor ce-l folosesc.
La dezavantaje nu as putea preciza decat ca dureaza cateva secunde sa introduci si sa scoti insertul din buzunar inainte/dupa utilizareare. Dar la avantaje pot insira cateva : se usuca mult mai repede decat un AIO, poti sa reglezi  puterea de absorbtie in functie de necesitati introducand inserturi suplimentare, e util atat ziua cat si noaptea.
Scutecul cu buzunar poate arata si foarte subtire si mulat pe corp, pe timp de zi cu schimbare mai frecventa si un singur insert sau prefold in interior, sau mai voluminos pe timpul noptii pentru a face fata unui timp indelungat. In plus, insertul fiind detasabil, am si convingerea ca se spala mai bine.

Bun...inafara de decizia luata, am imbunatatit putin si tiparul, si materialele folosite! Pentru ca vreau sa se apropie cat mai mult de unul "de firma" ca si performante! Multumesc Rekai pentru sugestii!
In interior am ales sa folosesc fleece care tine umezeala departe de bebelus. Acesta trimite umezeala spre insertul din interior, si dupa ce schimb scutecul, mi se pare chiar ciudat cum de el se simte uscat, dar insertul este saturat de umezeala. Am mai modificat putin si tiparul, astfel incat sa se muleze mai bine pe corpul bebelusului, evitand eventualele scurgeri. Sper sa va placa!
Dupa ce l-am testat, pot spune ca sunt foarte multumita de imbunatatiri! Insa pentru a-mi acoperi munca suplimentara si materialele sunt nevoita sa adaug 2 lei la pret.Sper sa nu fie cu suparare.


Deci, incepand cu 8 martie 2011, un scutec cu buzunar plus un insert de bumbac 100% costa 41 lei. 


Pentru cei care au comandat deja pretul ramane acelasi.
Si, pentru ca tot v-am descris cu amanunte despre scutec, m-am gandit sa adaug si cateva instructiuni de folosire pentru mamicile care n-au incercat inca unul, sau care si-au cumparat dar nu stiu inca exact cum sa-l utilizeze.
  • introduceti insertul in buzunarul din spatele scutecului
  • inchideti capsele in functie de talia bebelusului,
si pliati excesul de material rezultat dupa inchiderea capselor, in dreptul burticii, ca in imaginea de mai jos
  • fixati scutecul pe bebelus avand grija sa nu strangeti prea tare (in general intre burtica si scutec trebuie sa mai incapa un deget de-al dvs), dar totusi sa fie bine fixat in functie de constitutia bebelusului.
  • Dupa utilizare, nu uitati sa intoarceti marginile cu scai, special creeate pentru a nu se prinde de alte haine din masina de spalat!

Scoateti insertul si puneti la spalat! Spor la scuteceala!

6 comentarii:

  1. Buna!

    Tocmai am descoperit blog-ul dvs si am cateva intrebari: scutecul daca-l comandam vine cu un singur insert? se mai pune ceva pe scutec sau atat doar scutecul in care exista unul sau 2 inserturi? bebele nu simte umezeala daca nu-l schimbi imediat? inserturile se pot refolosi?
    scuze de intrebarile mele dar sunt in perioada de informare si daca dvs le faceti sigur ma puteti lamuri, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua, anonim...! scutecul are inclus in pret un insert de bumbac, insa se pot comanda si inserturi extra daca aveti nevoie. Pe deasupra scutecului nu se mai pune nimic, dar in interior recomand hartia biodegradabila, foarte subtire si placuta, care ne ajuta in caz de kaka, pt ca nu se murdareste scutecul asa de tare, si putem s-o aruncam cu totul in wc. In caz de pipi, hartia se poate spala si refolosi de cateva ori.
    Datorita materialului fleece care vine in contact cu pielea si care duce lichidul spre insertul din buzunar,bebe nu va simti umezeala. Inserturile se refolosesc, se spala si se usuca deodata cu scutecul, ele sunt cele care absorb efectiv, si sunt din bumbac 100%.
    Sper ca am fost de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Ioana,

    pot comanda acet gen de scutec scriind direct la adresa ta de email? intrebare: inserturi si hartia de care spui vad ca nu-s in stoc pe breslo, as putea totusi comanda si astepta eventual pana le ai pe stoc?
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Ariana, sigur, trimite-mi un email la scutecele@yahoo.com, si rezolvam cumva si daca nu mai sunt pe stoc deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  5. BUna o intrebare am totus cat de practic e daca esti de exemplu toata ziua plecat de acasa si trebe sa schimbi copilul pe drum si face treaba mica si treaba mare si iar mica?si cum arata hartia aia de care ziceati mai sus? si daca pun dianaia de exemplu in scutecul acesta ziceati ca la treaba mare se arunca si gata si la treaba mica se poate refolosi ca se spala asta ar insemna ca nu se uda si insertul acela daca am hartia asta pusa sau cum? scuzati intrebarile astea dar mie umpic neclar si chiar ma intereseaza:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Andy, si multumesc pentru intrebare. Intr-adevar, atunci cand esti plecat toata ziua fara posibilitate de schimb, recomand folosirea unui scutec de unica folosinta. Pentru cazurile in care aveti posibilitatea de schimbare la 3-4 ore, se poate folosi un saculet impermeabil (sau o punga) in care se pun scutecele folosite. Hartia are doar rol de a opri kaki sa se lipeasca pe scutec,facandu-l mai usor de spalat, si se arunca cu totul la wc, insa ea nu opreste umezeala sa ajunga la insert.De aceea, putem sa o refolosim daca e doar uda.

    RăspundețiȘtergere